A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Windows Home Server; installatie

Hier zijn in de praktijk twee mogelijkheden: Zelf bouwen en installeren vanaf de op vele plekken verkrijgbare OEM DVD (Ook als download beschkikbaar op Technet Plus) of een kant en klare voorgeinstalleerde OEM server kopen. In de praktijk is zelf installeren voor iedere IT professional eenvoudig uit te voeren. Er is ook een OPK beschikbaar voor als je meerdere servers of servers voor derden wilt installeren. Van belang bij zelf installeren is wel dat je goede en vooral main-stream hardware kiest. Ook in dit geval is goedkoop duurkoop. Als handvat zou ik zelf kiezen voor systemen of componenten waarvoor in elk geval Windows 2003 drivers beschikbaar zijn. Het installatie proces bestaat bij zelf installeren uit een drietal stappen: Als eerste een grafische fase (WinPE), daarna de basis Windows installatie en als laatste het afronden van de basisconfiguratie. Tijdens de tweede fase van de installatie moet je in sommige gevallen drivers (storage) installeren vanaf een 3.5 inch diskette. Voor onervaren mensen is dit deel meestal het grootste struikelblok.  Het installeren van een kant en klare OEM server bestaat eigenlijk alleen maar uit de latste fase, het afronden van de basisconfiguratie. Nadat de basisconfiguratie is afgerond moet je in de Windows Home Server Consle nog gebruikers aanmaken en configureren.  Daarbij is het van belang dat de gebruikersnamen en wachtwoorden overeenkomen die op de te installeren client computers. Als je op een client een gebruiker hebt met de naam Gebruiker1 en wachtwoord 12345 moet je dezelfde waarden gebruiken voor de Windows Home Server gebruiker. Doe je dit niet, dan moet de gebruiker voor toegang tot de Windows Home Server Shares zelf een geldige gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Hierna  moet je op elk van de clients nog de Windows Home Server Connector Software installeren en dan is het systeem klaar voor gebruik.

Leave a Reply