A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Windows Home Server; Introductie

Bijna iedereen kent wel  de frustratie van een PC die het om wat voor reden dan ook begeeft en vervolgens helemaal opnieuw geinstalleerd moet worden; het begint al met het vinden van alle benodigde installatie media en bestanden en de bijbehorende licentie codes, dan eindeloos installeren, configureren, wachtwoorden opzoeken etc. Vaak zijn er dan ook nog de nodige belangrijke documenten, dierbare foto’s of onmisbare gegevens verdwenen. Ook ik heb dit met name thuis al meerdere keren meegemaakt.  Op je werk heb je, als het allemaal goed geregeld is, een dagelijkse backup  van alle essentiele bestanden en gegevens. Echter ook dan is het vaak nog een hele toer om na een crash van één of meerdere systemen alles weer in de oude staat te herstellen. Thuis is er vaak helemaal geen backup. Het probleem is dat de professionele backup oplossingen erg kostbaar zijn terwijl de meeste goedkope backup oplossingen veel discipline vereisen en opslagruimte vereisen.   Andere veel voorkomende problemen zijn de beschikbaarheid van bestanden op verschillende locaties, zowel on- als off-site, media bestanden die op meer dan één PC moeten staan als je er overal toegang tot wilt hebben en het delen van apparaten zoals printers.

Voor al deze zaken biedt Windows Home Server een goedkope,  makkelijk te installeren, eenvoudig te beheren en vooral betrouwbare oplossing.  Windows Home Server is gebaseerd op SBS 2003, maar bevat een aantal unieke kenmerken. In de volgende stukjes in deze categorie vindt je een overzicht van deze unieke eigenschappen van Windows Home Server.

Leave a Reply