A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Windows Home Server; Beheer

Beheer van de Server

De Windows Home Server is in principe een zogenaamd “headless device”. Dat wil zeggen dat er geen toetsenbord, muis of monitor met de server zijn verbonden. Op elke client wordt de Windows Home Server Connector geinstalleerd. Onderdeel van de applicatie  is een WHS icoon in het systeemvak. Door middel van verschillende kleuren van het WHS icoon in het systeemvak krijg je rechtstreeks informatie over de toestand van de server.  Via dit icoontje heb je verder toegang tot de verschillende functies van de Windows Home Server, waaronder de Windows Home Server Console.  Het volledig beheer vindt plaats via deze vanaf alle clients toegankelijke WHS Console.  De WHS console bevat standaard een aantal zogenaamde Tabs voor toegang tot de verschillende onderdelen van de console; Computers en Backups, Gebruikers, Gedeelde Mappen, Opslag en Schijf gebruik  en Algemene Instellingen.  Mocht je om wat voor reden dan ook niet genoeg hebben aan deze beheersmogelijkheden dan kun je in bijzondere gevallen altijd nog door middel van een remote desktop sessie toegang verkrijgen tot de server desktop.  Aan de WHS console kunnen indien gewenst onderdelen worden toegevoegd via zogenaamde invoeg toepassingen, ofwel “Add-in’s” . Dit zijn door derden ontwikkelde functies en toepassingen voor Windows Home Server. Hierover later meer.

1 comment to Windows Home Server; Beheer

Leave a Reply