A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Windows Home Server; Gedeelde mappen en Gebruikers

Net als op een gewone server heeft Windows Home Server een aantal gedeelde mappen of “shares”. Er zijn bijvoorbeeld mappen voor Software, Muziek, Video’s en Foto’s . Daarnaast wordt voor elke via de WHS console gedefinieerde gebruiker een persoonlijke map aangemaakt. De toegangsrechten voor elke map kunnen via de console worden toegekend. Voor elke gedeelde map kun je de toegangsrechten per gebruiker vastleggen. Behalve de voorgedefenieerde mappen kun je zelf ook nieuwe mappen aanmaken. Al deze mappen zijn vanaf elke client toegankelijk, mits de gebruiker voldoende rechten heeft.  Als is voldaan aan de hierboven bij “Installatie”genoemde regel dat voor elke WHS gebruiker op een client de gebruikers naam en het wachtwoord gelijk zijn aan die op de client is de toegang voor de gebruiker tot de gedeelde mappen zeer eenvoudig. Verder heeft elke map een unieke eigenschap “Duplicatie” welke per map aan of uit gezet kan worden.  De werking hiervan wordt uitgelegd in het artikel over opslag van data en schijfgebruik

Leave a Reply